Műtét utáni napok, hetek...

2012.02.09. 02:10

Minden kezdet nehéz - tartja a mondás. Sajnos ebben a helyzetben sincs ez másképp.

Lehet, amiatt, hogy pár nap után visszakerültem a kórházba - tüdőproblémákkal. Lehet, hogy azért, mert háromszor is gennyes lett a sebem - újra fel kellett vágni két helyen. Talán a súlyveszteség miatt - negyven kiló lettem... De lehet, hogy szimplán csak a felmerülő kérdések  miatt: Mi lesz most? Mit tegyek? Mit egyek? Ki segít az új életemben? Lelkileg mindenki.....de szakmailag??

(Gennyes sebbel, 39 fokos lázzal keresem a neten, mi a megoldás. Nincs könnyű dolgom. Szemezgetek, válogatok. Szinte mindenki csak találgat. Elkeserítő. Gyógyulnom kellene, de ehelyett depressziós leszek.Nincs kedvem felkelni, enni nem is volt. Mi lesz így? Gyötrő kétségbeesés...)

 

"A gyomorrák terápiájában fontos szerepe van a szerv teljes eltávolításának, hiszen bár ijesztőnek tűnik, de ezzel megelőzhető a daganat kiújulása az adott helyen. Mivel a műtét életmentő, de kellemetlen, a beteget előre felkészítik az utána következő életére, hiszen megváltozik a táplálkozása, amire nagyon oda kell figyelnie."

Részlet a videoklinika.hu 2010. május 13-i élő adásból.

Sajnos semmilyen felkészítést nem kaptam műtét előtt, és csak némi útmutatást utána. Többször egyek, keveset....ebben merült ki a tanácsadás.

Végignéztem a videot is:

http://videoklinika.hu/video/dr._szanto_elet_gyomor_nelkul

Gyógyszeres kezelést nem kapok. Nagyon fontos kérdés a diéta. Ennyi. De a lényeg: Milyen legyen az a diéta? Arról senki nem beszél, nem ír.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyomornelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr824080387
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása